Helhetsperspektiv

Jag kan hjälpa dig med både akuta och kroniska smärttillstånd. Det kan handla om fysiska belastningsskador eller stressrelaterade problem. Jag ger också rent avslappnande massage enligt metoden Svensk klassisk massage. Du är välkommen till mig även för att bara prova på och se vilken behandling som passar dig.

Jag arbetar utifrån ett helhetsperspektiv där både kropp och själ ingår. I behandlingsrummet är det ett samspel mellan klienten och terapeuten som skapar grunden för ett gott resultat.

Massagemetoder

Klassisk svensk massage

En avslappnande massage som ökar välbefinnandet, stimulerar blodcirkulationen och motverkar stress. Den passar dig som behöver gå ned i varv och vill unna dig själv en välgörande stund.

Massageterapi

Behandlar spänningar, värk och knutor i musklerna. Behandling kan ges i akut läge såväl som i förebyggande syfte. Musklerna påverkas av allt från känslomässiga tillstånd som stress, oro och ilska till kroppsliga överansträngningar, monotona rörelser och stillasittande arbete. Denna behandling passar dig som har värk i musklerna eller är öm i kroppen.

Lymfmassage

Mycket mjukt och behagfullt. Hjälper kroppen att slappna av och lösa upp spänningar. Lymfmassage är bra när du känner dig svullen, tung i kroppen och stressad. Välgörande också som en skön behandling när du är trött eller ur form. Uppskattas av gravida.

Bindvävsmassage

En kraftfull och samtidigt behaglig behandling. Med fingrarna följer man nervsystemets uppbyggnad. Detta påverkar många av våra inre organ vilket gör att flera olika besvärande tillstånd kan förbättras eller upphöra. Används också för att lösa upp ärrvävnad. 

Om Christine

Diplomerad medicinsk massageterapeut med vidareutbildning i lymfmassage och bindvävsmassage samt indisk ansikts- och huvudmassage och Gua Sha. Certifierad yogalärare och qigonginstruktör. Ansvarsförsäkrad och medlem i KRY – Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Certifierad massör av Branschrådet Svensk Massage.

Utbildningar

  • Medicinsk massageterapeut (Hälsoteket)
  • Manuell lymfterapi (Mina behandlingar & Utbildningar AB)
  • Lymfmassage grundkurs (Axelsons Institute)
  • Lymfflödesmassage med medicinsk laser (H Janlöv-Remnerud, E Demburg, A Nobel)
  • Klassisk bindvävsmassage (Mina behandlingar & Utbildningar AB)
  • Gua Sha – asiatisk skrapteknik (Mina behandlingar & Utbildningar AB)
  • Indisk ansikts- och huvudmassage (Axelsons Institute)
  • Certifierad yogalärare (Yandara Yoga Institute)
  • Qigonginstruktör (Biyun Akademin)
  • Pranayama och meditation (Yogayama)

Efter ett långt yrkesliv som forskningshandläggare på statliga myndigheter bytte jag 2018 yrkesbana och utbildade mig till massageterapeut och yogalärare. Jag har sedan dess jobbat med företagsmassage bl.a. på Uggla massage där jag fortfarande är verksam. Jag har även lett yoga (Getyoga!) på Lidingö och Qigong i Kungsträdgården.

English spoken             
Je parle français

Christine Wallgren
Boka tid per tel/sms
072-742 66 02 christine.wallgren@gmail.com

Mottagning måndagar och tisdagar

Introduktionspriser
(gäller på Söders Hälsocenter året ut)

30 min 490:-
45 min 690:-
60 min 850:-
75 min 980:-
90 min 1 180:-

För Lymfmassage och Bindvävsmassage erbjuds 60, 75 eller 90 minuter då dessa behandlingar kräver mer tid.

Friskvårdsbidrag gäller, be att få kvitto.

Du kan betala med Swish, betalkort eller mot faktura.

Rabatter

Ett klippkort med 5 behandlingar ger 10 % rabatt.
10 behandlingar ger 20 % rabatt.

Klippkort beställs direkt av Christine vid besök eller via sms/mail.