Rosenterapi

När du går emot din egen vilja får du muskelspänningar som hindrar dig att må bra. En långvarig stress gör att vi spänner oss; biter ihop käkarna, spänner låren som hindrar kroppens rörlighet, andning begränsas och blodcirkulationen stryps. Trötthet och smärta blir resultatet.

Vi anpassar oss till omgivningen och lägger band på våra känslor. Som barn lär vi oss vuxnas signaler och följer den ordning som råder i familjen, i skolan, i arbetslivet, bland vänner etc. Genom åren har vi spänt kroppen som börjar protestera genom att det börjar göra ont i olika delar i kroppen; axlar, nacke, huvud, ryggen, magen, höfter och inte minst i knäna. Inte allt samtidigt men lite här och där börjar det göra ont.

Skillnaden mellan rosenterapi och massage är att massören tvingar muskeln till avspänning. Oftast återgår muskeln till sitt spända läge efter ett tag.

Medan rosenterapeuten med lätt hand visar att muskeln är spänd och låter den få mjukna på egna villkor. För varje ny behandling släpper det som ligger och hindrar att komma närmare sig själv. Ibland dyker minnen upp som berättar varför den är spänd eller så bara mjuknar den och det blir mer tillgång till andning, till rörelse och liv.

Minnen och känslor eller meditativt vilsamt

En del kommer i kontakt med bortträngda känslor och minnen när spänningarna släpper, för andra blir behandlingen som en vilsam meditativ stund i nuet. Men du får alltid en djup avslappning – och det är första steget på en spännande resa!

Kroppen minns det du har glömt eller vill glömma.

Genom avslappning kan kroppen börja berätta

Det går inte att forcera sin utveckling. För en del dyker minnen och känslor upp efter någon/några gånger. För andra tar det längre tid.

Rosenbehandlingen är ett samarbete mellan terapeuten och dig. Men också ett samarbete mellan dig och din kropp. Genom avslappning ges möjlighet till djupare kontakt för att förstå vad kroppen vill berätta. Den vill dig alltid väl och talar sanning. Men bara när du är mogen för att höra vad den vill säga dig, kan du också förstå vad den säger.

Rosenterapi och fibromyalgi

En del med fibromyalgi tycker att rosenterapi hjälper, eftersom det är en så mjuk beröring. Lätt beröring och sömn är en god hjälp mot smärtan. Av rosenterapi ökar avslappningen och den i sin tur ger bättre sömn.

Rigmor Palmqvist

073-640 65 58
rigmor.palmqvist@gmail.com
www.rosenmetoden-rigmor.se

Mottagning fredagar

Pris 700 kr per behandling
eller paketpris 2000 kr
för tre behandlingar

Betalning: Swish, faktura eller bankgiro